Intro

Elk seizoen organiseert een groep vrijwilligers zeillessen in optimisten. Tijdens deze lessen laten we de jeugd kennis maken met het zeilen. Wil je kind heel graag zeilen maar weet je niet zeker of ze het ook leuk vind of gaat hij/zij elke jaar al mee op de boot je jezelf wil je ze een opstap geven naar zeilen in hun eigen boot. Dit kan bij de WSV almere haven. We willen dat iedereen met een blij gezicht van het water af komt. Of ze de snelste willen zijn of het liefst de hele dag in de zon ligt te dobberen of juist houden van een watergevecht.

Mocht je vragen hebben of gewoon even contact willen opnemen. Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lessen 2018

Voor 2018 willen de lessen iets anders inrichten. We willen dat de kinderen meer vertrouwd raken met de boot en de juiste aandacht krijgt vol zelfvertrouwen te leren zeilen. Hierom delen de we lessen op in 2 groepen met maximaal 6 kinderen per groep.

Je kan je hier inschrijven: LINK

Groep 1: 10:00 tot 12:30

Groep 2: 13:30 tot 16:00

Kosten zijn voor per kind: 40 euro voor leden en 80 euro voor niet leden. (onder voorbehoud)

De lessen zullen op de volgende zaterdagen plaatsvinden. Het is niet erg als niet alle dagen goed uitkomen. Zolang we van te voren weten wanneer het niet kan.

• 2 juni
  • 16 juni
  • 30 juni
  • 14 juli
  • 28 juli
  • 1 september
  • 15 september
  • 29 september

Let op: tijdens het jeugdzeilen worden er foto’s en filmpjes gemaakt. Dit materiaal kan worden gebruikt ter promotie van wsv almere haven en misschien voor een krantartikel. Mocht je hier bezwaar tegen hebben geef dit graag aan. Dan kunnen we ervoor zorgen dat uw zoon of dochter er niet op komt te staan.

Regels jeugdzeilen

1.        Deelnemers moeten in het bezit zijn van zwemdiploma A en B.

2.        Leeftijd is van 7 tot 12 jaar

3.        De deelnemer hoeft geen zeilervaring te hebben.

4.        De deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de kleding. Aan te passen naar de weersomstandigheden van de dag.

a.        De juiste schoenen (schoenen zijn verplicht)

b.        Regenkleding

c.         Droge kleding

d.        Zwemkleding / wetsuit

5.       Een reddingsvest is verplicht. mag zelf worden meegenomen of 1 lenen.

Zelf opblaasbare reddingsvesten zijn voor eigen risico.