De WSV Almere Haven heeft ruim 550 leden die actief met watersport bezig zijn. Hiervan is ongeveer de helft motorboot-vaarder en de andere helft zeiler.

Door diverse commissies worden evenementen en wedstrijden georganiseerd. Waar motorboot-vaarders zich richten op toer- en langere tochten, richten de zeilers zich meer op wedstrijden en toertochten in groeps-of teamverband. Watersport Vereniging Almere Haven verzorgt diverse evenementen voor alle leden.

De zeilers varen onder andere de Avondcompetitie, tijdens het seizoen wekelijks op dinsdag- of donderdagavond. Door de zeilcommissie van WSV Almere Haven worden ook regionale en landelijke wedstrijden georganiseerd. De ‘Eenzame Noord‘ is een jaarlijks terugkerend evenement waar vanuit het hele land zeilers op af komen. Het is een solo en dualhanded zeilwedstrijd, heen en weer tussen Almere en Broekerhaven.

De WSV kent ook verschillende kampioenen in diverse klassen. De Pionklasse is bijvoorbeeld in ruime mate aanwezig in onze haven. Al een aantal malen is het Nederlands Kampioenschap naar Almere gehaald.

De afgelopen jaren is met name het jeugdzeilen flink in opkomst geraakt. Waar begonnen werd met ongeveer 10 kinderen, varen nu 25 kinderen in het zomerseizoen met enige regelmaat de haven uit. Om de zeilkunst onder de knie te krijgen varen ze onder begeleiding van instructeurs. Net als bij de ‘grote’ zeilers wordt ook hier de jaarlijkse kampioen gehuldigd. 

De WSV Almere Haven kent een levendige vereniging waar veel wordt ondernomen. Je bent van harte welkom!