De WSV Almere Haven heeft ruim 550 leden die actief met watersport bezig zijn. Hiervan is ongeveer de helft motorboot-vaarder en de andere helft zeiler.

Door diverse commissies worden evenementen en wedstrijden georganiseerd. Waar motorbootvaarders zich richten op toer- en langere tochten, richten de zeilers zich meer op wedstrijden en toertochten in groeps-of teamverband.  Watersport Vereniging Almere Haven verzorgt vele evenementen voor alle leden. Op de evenementen-kalender van de WSV vindt u alle georganiseerde evenementen voor het komende jaar.

De zeilers varen onder andere de Avondcompetitie, tijdens het seizoen wekelijks op dinsdag- of donderdagavond. Door de zeilcommissie van WSV Almere Haven worden ook regionale en landelijke wedstrijden worden georganiseerd. De 'Eenzame Noord' is zo'n een jaarlijks terugkerend evenement waar vanuit het hele land zeilers op af komen. Het is een solo en dualhanded zeilwedstrijd, heen en weer tussen Almere en Broekerhaven.

De WSV kent ook diverse kampioenen in diverse klassen. De Pionklasse is bijvoorbeeld in ruime mate aanwezig in onze haven. Al een aantal malen is het Nederlands Kampioenschap naar Almere gehaald.

De WSV Almere Haven kent een levendige vereniging waar veel wordt ondernomen. U bent van harte welkom!