Veel bootjesmensen doen zelf hun onderhoud. Hiervoor is kennis nodig. Veel leden van onze vereniging hebben technische kennis. Ook op het internet is veel kennis te vinden. Maar er staat ook veel onzin of commercieel gekleurde kennis op het internet.

Door kennis te delen kunnen we elkaar helpen. De communicatiecommissie zal (met hulp van technisch onderlegde leden) een aantal artikelen op de website zetten, die u kunnen helpen snel informatie te vinden over bepaalde klussen. En u kunnen helpen om goede beslissingen te nemen.

Deze eerste artikelen zijn een probeersel. Stuur uw reacties naar commcie@wsvalmerehaven.nl. Als er veel (positieve) reacties zijn, gaan we er een vast plekje voor inruimen op de site.

We werken met een sterrensysteem. Teksten met één ster staan voor algemene technische basiskennis. Wat ingewikkelder zaken geven we aan met twee sterren. En met drie sterren presenteren we complexe zaken, die volgens ons de laatste stand van zaken weergeven

De eerste artikelen gaan over accu-onderhoud, moderne benzine- en diesel-brandstoffen, over antifouling en over ledverlichting.

De informatie is naar beste weten samengesteld. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan onze mededelingen. Daarvoor zijn er internationale klassenbureaus als DNV-GL, Lloyds en nationale klassenbureaus. Uiteraard juichen we het toe als leden ons willen helpen om kennis te delen. Dus hebt u technische kennis te delen, mail dan met commcie@wsvalmerehaven.nl. We plaatsen uw kennis dan op de verenigingswebsite.

Sluit Menu