De afgelopen 4 zondagen, 26 september t/m 17 oktober heeft de zeilcommissie weer de jaarlijkse Pinguïncup zeilwedstrijden georganiseerd op het Gooimeer.

De eerste zondag, 26 september, hadden we om 12 uur de eerste start en hebben we met heerlijk najaarsweer een drietal wedstrijden gevaren.
Zondag 3 oktober was het minder goed gesteld met de weersverwachting en hebben we met z’n allen een hele poos liggen wachten tot de wind verscheen. Nadat we over het water eerst een poos van elkaars zangkwaliteiten en muzieksmaak hebben kunnen genieten kwam toch het aangekondigde windje en  konden we gelukkig ook weer twee wedstrijden varen.
De derde zondag, 10 oktober, was het minder prettig gesteld met het weer. We moesten wederom een poos wachten op wind, maar deze keer in de stromende regen. Respect voor de deelnemers die in de regen een hele poos met ons hebben liggen wachten midden op het Gooimeer. Toen er uiteindelijk wat wind verscheen kwam deze ook nog uit een onverwachte richting waardoor we met het startschip op zoek moesten naar een andere plek op het meer. Uiteindelijk werd het droog en konden we ook deze dag een wedstrijd varen.
De afsluiting was op zondag 17 oktober, we hebben in heerlijk weer nog twee wedstrijden gevaren en zijn toen met z’n allen naar de haven gegaan om daar op het terras van de Gooise Schipper de prijsuitreiking te kunnen doen en nog  gezellig na te praten met een hapje en een drankje.

De Pinguïncup is een jaarlijkse serie wedstrijden waarvoor de inschrijving vrij is, dus ook deelnemers van buiten de vereniging kunnen meedoen. Dat hebben we weer geweten, het was een zeer goed bezochte editie dit jaar met veel enthousiaste deelnemers. De bezetting van dit jaar belooft veel voor volgend jaar, als we hopelijk eindelijk met iets meer publiciteit en zonder COVID maatregelen kunnen organiseren.
De Pinguïncup wordt gevaren op handicap en we hebben de deelnemers ingedeeld in 2 klassen, SW Laag en SW Hoog.

Dit zijn de uitslagen van een geslaagd evenement: