Beste leden,

De laatste paar weken heeft u van ons verschillende nieuwsflitsen ontvangen, omdat er steeds dringende zaken waren te melden in verband met het coronavirus.

Zo hebben we niet alleen de ALV moeten annuleren, maar ook allerlei andere bijeenkomsten moeten afzeggen, zoals de opening van het vaarseizoen, de lezing van Jan Pietersma en ook de laatste trainingsavond voor het vaarbewijs kon niet doorgaan.

Erg jammer allemaal, we hopen dat we deze zomer nog voldoende gelegenheden gaan krijgen om met elkaar van de watersport te genieten.

Om toch met elkaar in verbinding te blijven zullen we u regelmatig voorzien van nieuws uit de haven. En dat is natuurlijk niet alleen maar slecht nieuws, er is gelukkig ook goed nieuws te melden!

Personeel:

Zo is per 1 april 2020 Guus van de Beek bij de WSV in dienst getreden. De meesten van u zullen Guus inmiddels kennen, omdat hij al een aantal jaren bijspringt in de haven. Het voordeel hiervan is dat wij Guus goed hebben leren kennen en er van overtuigd zijn dat wij met hem een goede vervanger van Friso hebben binnengehaald, zodat het havenbedrijf voort kan. Uiteraard wensen wij Guus een mooie periode toe bij onze WSV.

Dat betekent ook dat we op 31 maart helaas afscheid hebben moeten nemen van Friso van Zuuren. Friso heeft een andere baan gevonden in Amsterdam, waar hij de pont gaat bedienen die vaart tussen Amsterdam-Noord en het centrum.  In de afgelopen twintig jaar heeft Friso meegeholpen om de haven op te bouwen. Hij heeft vele leden zien komen en gaan en ook velen van u geholpen en geadviseerd, zijn kennis van de watersport was zonder meer breed te noemen.  Wij wensen hem in zijn nieuwe baan veel succes. Als dank voor zijn diensten heeft het bestuur hem namens de WSV Almere-Haven een afscheidscadeau overhandigd.

Van de Zeilcommissie:

Seizoen 2020 is “begonnen” alleen heel anders dan wij met zijn allen konden verwachten toen we de kalender aan het maken waren. De leden van de zeilcommissie hopen dat het met jullie allemaal goed gaat en goed blijft gaan.

Het is een rare tijd en zoals jullie wellicht begrijpen houden wij ons volledig aan de opgelegde regels. We hopen dat we begin juni weer kunnen starten met de competitie.

We hebben de kalender aangepast, deze staat op de website.

Mocht daar aanleiding toe zijn, dan passen we de kalender weer aan, maar voor nu hopen we dat we deze data kunnen gaan zeilen!

Let op: Er zijn grote veranderingen op de kalender door het vervallen van de eerste avond wedstrijden, 1e Gooimeer cup en vooral het verschuiven van de Eenzame Noord.

• Wij hebben voor de Eenzame Noord het zekere voor het onzekere genomen en hebben deze verplaatst naar augustus.
  • Los van de Covid-19 problemen is in overleg met Naarden een wijziging aangebracht in de Hooikist/Gooimeer cup, ook deze data zijn aangepast in de nieuwe agenda.
  • Voor alle leden met een boot: de Seintoren tocht en het lange weekeind Harderwijk zijn op de oorspronkelijke datum blijven staan, wij rekenen op een record deelname!

Wij wensen iedereen veel gezondheid toe en hopen jullie op 2 of 11 juni op het water te zien. Houd vooral onze berichten en de website in de gaten voor de laatste informatie over de planning.

Wij wensen iedereen fijne paasdagen, en vooral een goede gezondheid. Houd vol!

Met vriendelijke groeten,

Bestuur WSV Almere Haven