WSV Almere Haven heeft weer de eer om een nederlands kampioenschap te mogen organiseren!

Op 26 & 27 september varen de Pionnen hun kampioenschap bij ons op het Gooimeer waarbij de zeilcommissie alle wedstrijd gerelateerde zaken voor haar rekening neemt.

Door corona werd vanuit Muiden het NK van de Pionnen gecancelled omdat er naast de Pionnen ook nog het NK ORC-4 gevaren werd en het totaal aantal deelnemers daarmee te hoog werd. Daardoor kwam de vraag bij ons om het NK te organiseren, hiervoor is het eerste weekend van de Pinguïncup gekozen. De Pionnen zijn voor  WSV Almere Haven een bekend boottype, er liggen meerdere Pionnen bij ons in de haven en het NK is zelfs meerdere keren door één van onze leden gewonnen.

Ook voor dit NK zijn de verwachtingen hoog bij onze Pion zeilers, uiteraard zijn wij als zeilcommissie niet partijdig maar hopen wij wel op goede resultaten voor onze zeilers.

De wedstrijdbaan zal in de buurt van de diepe put net om de hoek van onze haven zijn, er worden zaterdag en zondag 3 á 4 wedstrijden gepland . Er wordt een up-wind, downwind baan gevaren waarbij we proberen te sturen op een tijd van 50 min. tot een uur voor een wedstrijd. Jullie zijn uiteraard welkom om aan te moedigen.

Sluit Menu