De Eenzame Noord 2021 verschijnt steeds dichter aan de horizon. De inmiddels regionaal befaamde 50 mijls solo of dualhanded race van de WSV Almere Haven naar Enkhuizen en terug naar de WSV vindt plaats op zaterdag 5 juni 2021.

Een echte prestatie tocht die je met trots op je zeil cv kunt zetten. Voor velen ieder jaar een datum om naar uit te kijken en misschien wel extra dit jaar waar de zeilwereld bijna een jaar stil heeft gestaan, daar de Covid storm schepen verplicht in de veilige havens hielden. Wij zijn verheugd dat we dit jaar de Eenzame Noord door kunnen laten gaan ondanks de nog steeds stevige Corona golf, en dat alles binnen de regelgeving vanuit de overheid en met volledig oog voor de gezondheid van onze leden en gasten. We zullen echter de Eenzame Noord Race dit jaar omdopen tot de Eenzame Noord tocht. Zo respecteren we maximaal de nog geldende Covid regels.

Wat betekent dat voor de deelnemers? In ieder geval dat de waanzinnige prestatie en uitdaging onveranderd en onverminderd groot blijft. Nog steeds bieden wij de mogelijkheid om te overnachten aan in de gemeentehaven zodat je vrijdag reeds welkom bent. Ook zijn we bezig de traditionele schippershap de avond voor de Eenzame Noord om te zetten naar een take away maaltijd waar je op de boot van kunt genieten. Nog steeds wacht er een presentje de deelnemers. Dezelfde enthousiaste vrijwilligers zijn er nog altijd en zij gaan er ook dit jaar weer alles aan doen om van deze tocht weer een unieke ervaring te creëren.

Wat verandert er dan wel nu de Eenzame Noord tot een tour is geworden? Er is (nog) geen ruimte voor gezamenlijke festiviteiten op de avond voor de tocht, alsmede geen ruimte voor een gezamenlijke uitgebreide prijsuitreiking. Wel zullen we op gepaste manier stilstaan bij de prestaties van de deelnemers. Ook kunnen we in deze Covid 19 periode geen contant geld aannemen om contactmomenten zo veel mogelijk te beperken en dit jaar verzoeken wij je daarom om het inschrijfgeld van te voren over te maken. Mocht de tocht onverhoopt niet doorgaan door nieuwe Covid ontwikkelingen, dan zullen wij het gehele bedrag terugstorten.

Klik hier om in te schrijven

Kortom; als organisatie zijn we blij dat we jullie op een verantwoorde manier toch mogen verwelkomen voor de Eenzame Noord. Doe je ook dit jaar weer mee?  Meer informatie vind je hier. Hier vind je ook de tourspelregels. Samen gaan we wederom kleur geven aan de Eenzame Noord.

Van harte welkom, en met plezier kijken wij uit naar je komst op de WSV Almere Haven en naar je deelname die deze prestatietocht historisch blijft maken.

Zeegroet, Zeilcommissie WSV Almere Haven