Het is weer bijna zover… Op zondag 24 september start een jaarlijks terugkerende, mooie en goedbezochte traditie: de Pinguïncup.

Wedstrijdzeilers van havens rondom het Gooimeer komen vier zondagen (24/09, 01/10, 08/10, 15/10) bij elkaar om te strijden om de felbegeerde pluche Pinguïns en de uiteindelijke Pinguïncup 2023. Met een streven van drie wedstrijden per zondag is deze reeks een ware competitie op zichzelf, leuk voor alle boten die wedstrijden willen varen in hopelijk mooie nazomer.

Van harte welkom op deze vier zondagen! Het eerste startschot is op deze zondagen precies om 12:00 uur. Na 16:00 uur zal er geen start meer gehouden worden. Na iedere wedstrijddag is er de mogelijkheid om gezellig stil te staan bij het verloop van de wedstrijden in de Gooise Schipper. De laatste zondag stoppen we iets eerder zodat alle deelnemers zich kunnen verzamelen bij de Gooise Schipper om de over-all prijsuitreiking te vieren en de winnaars toe te juichen onder genot van een drankje.

De kosten van deelname zijn €20 euro per boot.

Dit jaar mogen we gedurende het laatste weekeinde van de Pinguïncup (14/15 oktober) tegelijkertijd het klasse kampioenschap van de FF65 organiseren. Kortom; extra veel deelnemers en competitie tijdens deze laatste zondag.

Voor meer informatie en een link naar het inschrijfformulier klik hier.

Groet en tot dan!

Namens de zeilcommissie Jan Willem en Stijn