De Hanze Schuitevaarderstocht 2018

 

Op de golven van weleer laveert het verlangen in een zee van fictie en heldendom. Ook de vissers aan de kant hengelen naar verhalen die ooit zijn afgemeerd. En jij kunt deze verhalen maken.

 

Op 22 en 23 september is het zover. Na twee onvergetelijke toertochten eerder dit jaar zal nu de derde toertocht wordt georganiseerd voor zeilers en motorbootvrienden. Deze keer vaart de Armada van Almere-Haven richting de oude Hanzestad Harderwijk. Over de voormalige Zuiderzee zal op 22 september 10:00 uur des ochtends een nieuwe geschiedenis geschreven worden. Op dit tijdstip zullen wij vertrekken vanuit onze eigen haven. Om 09:30 uur zal het Palaver zijn onder genot van een kop koffie.

 

Om 10:00 varen we ieder op zijn/haar eigen tempo naar Harderwijk, er zijn ligplaatsen geregeld in de vissershaven - dit is de haven voor het bruggetje waar alle botters liggen. Als iedereen binnen is zullen we onder het genot van een bierproeverij en een Hollandsche haring de eerste sterke verhalen delen. De schavuiten van Almere zullen de Schuitevaarders van Harderwijk de glans van weleer teruggeven!

Des avonds zal er in een Chinees restaurant een heerlijk buffet geregeld worden, voor diegene die dit willen. Dit is dankzij Bert Joosse geregeld tegen een zeer vriendelijk prijsje. Daarna staat het programma volledig vrij.

 

De volgende dag varen we om 11:00 uur terug richting onze vertrouwde seintoren. Bij binnenkomst in de Haven wacht een ieder nog een kruidenbitter waarna deze nieuwe en nu al legendarische Schuitevaarderstocht ten einde loopt.

 

Deze tocht zal 10 euro p.p. kosten en dat is inclusief koffie, haring, en kruidenbittertje bij terugkomst. Mocht jij mee verhalen willen schrijven en doe je dus mee?

 

Schrijf je in via deze link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXe_dI6ZyDAbV3S7LrMMYCjzeAh94dKoH3ioh2gmRDIqM1zQ/viewform?usp=sf_link.

 

Ahoy namens de Zeilcommissie

Stijn Gommers

 

spakenburg