De zeilcommissie biedt alle leden van de WSV Almere Haven die nog geen Marifonie Certificaat hebben de mogelijkheid deze te behalen. Een externe partij is bereid gevonden om 2 woensdagen in september (18 en 25 sep) een cursus met aansluitend examen aan te bieden in ons clubgebouw te sluiskade 11. De eerste woensdag avond zal in het teken staan van theorie onder het genot van een biertje/wijntje/frisje en de tweede woensdag avond zal het officiële examen worden afgenomen.

Marifoon is een samenvoeging van de woorden maritiem en telefoon. Het is een handig en nuttig hulpmiddel voor de veiligheid op het water. Als u met een mobiele telefoon hulp roept, is het nadeel dat niemand van de omliggende schepen uw noodbericht hoort. Met een marifoon hoort iedereen in de buurt wat er aan de hand is en kan direct hulp worden geboden. Daarnaast is communicatie mogelijk met ander scheepvaartverkeer, de sluismeester, brugwachter en havenmeester. Weersvoorspellingen en andere nautische informatie worden ook via de marifoon doorgegeven.

De cursus + examen Basiscertificaat Marifonie bestaat uit:

• Een werkboek (krijgt u vooraf)
  • Een lesavond van 19.30uur tot 22.00uur
  • Herhaling van de belangrijkste onderwerpen tijdens de tweede avond van 19.00uur tot 20.15uur
  • Het examen start de tweede avond om 20.30uur

De moeilijkheidsfactor valt mee en diegene die cursus aanbiedt is graag bereid voor die onfortuinlijke die het examen niet de eerste keer halen samen nog eens in de stof te duiken om een tweede later examen wel met succes te kunnen afronden. De kosten van de gehele cursus inclusief examen bedragen €153 euro per persoon. (exclusief 30 euro die u betaald als u uw pasje aanvraagt). Bij genoeg aanmeldingen willen wij kijken of dit een verenigingsevenement kan worden en er een bijdrage namens de evenementencommissie gedaan kan worden waardoor bedrag iets lager kan worden.

Inschrijven kan via: https://forms.gle/YWN8bhiZh8Vd8VUN7

Mike Victor Golf…….namens de zeilcommissie……over!

Jan Willem Hulsbos en Stijn Gommers

Sluit Menu