EREDIVISIE ZEILEN 2017 Weekend 1 Almere Centrum

Voor de mooiste foto's klik op de link: FotoAlbum 
Korte video van ons team in actie: Video
Voorlopige uitslag na de eerste ronde: Leaderboard

 

@TeamWSVAlmere in training voor EredivisieZeilen 2017

En eindelijk is het water weer vloeibaar… Drie eerder geplande trainingsdagen van de onze Eredivisie zeilteams konden helaas geen doorgang vinden, vanwege ijsgang in de haven van Monnickendam en in de Gouwzee en één keer wegens storm.  

Maar eindelijk is het zondagochtend 5 maart 2017 zover. Voor de klok van negen staan 12 enthousiaste zeilers en twee trainers/ coaches te trappelen op de steigers van jachthaven Waterland in Monnickendam, waar wij de zeilboten huren. Er liggen drie J70 boten gereed, waar we ons deze dag op uit mogen leven.  

Na een korte uitleg van onze trainer-coach en gelouterd J70 wedstrijdzeiler Wouter Kollmann over de opzet en bedoeling van deze eerste trainingsdag, gaan de trossen los. We hebben drie J70 wedstrijdboten gehuurd voor drie teams met ieder vier man aan boord.  Buiten de haven op de Gouwzee staat een stevige windkracht 5 Beaufort, maar gelukkig met de zon erbij. We beginnen met de taakverdeling en de juiste posities en gewichtsverdeling aan boord, omdat dit op een lichte wedstrijdboot als de J70 van cruciaal belang is.

In de ochtendsessie ligt de nadruk op aan de windse - en kruisrakken varen en na de middag is de training gericht op downwind koersen met de grote gennaker erop. In deze wind geeft dat spectaculaire acties van planerende boten die dan met gemak snelheden van zo rond 25-30 km/u op het water halen.  

Tijdens de training hebben we de beschikking over een snelle RIB met piloot Steven en onze trainer Wouter met een Go-Pro camera om achteraf met beelden de trainingen te analyseren. Wouter analyseert met zijn scherpe oog en met zijn enorme wedstrijdervaring al onze handelingen, de manoeuvres en de posities op de boot. Vanmiddag lag de aandacht op het gijpen, voor de wind overstag met de grote Gennaker. Het is tijdens wedstrijden erg belangrijk om dit soepel en vloeiend te laten verlopen, zodat er zo weinig snelheidsverlies optreedt en de boot zo snel mogelijk weer snel planeert.

Nadat we ruim twee uur afwisselend voor de wind en aan de wind de mooiste acties lieten zien, waarbij er zo nu en dan ook een boot uit zijn roer liep en spectaculair op zijn kant terecht kwam, waren we werkelijk “bekaf” en ging het weer richting haven. Na afloop hielden we de nabespreking met schippers, bemanningen en trainer Wouter, waarbij hij de conclusie trok dat deze dag erg nuttig was verlopen. Er zijn goede vorderingen gemaakt in de fijne kneepjes van het racen op deze boten. Maar om op het topniveau van het Eredivisie zeilen in Nederland goed mee te kunnen komen, zijn we er nog niet en daarom volgen er nog meerdere trainingsdagen en -avonden voor onze teams om optimaal op elkaar ingespeeld te geraken.     

De volgende J70 Eredivisie trainingsdag hebben we gepland op zondag 2 april 2017. Opnieuw varen we op de Gouwzee, tussen Monnickendam, Marken en Volendam.   Graag stellen de Eredivisie Teams van WSV Almere Haven met spectaculaire foto’s zich aan jullie voor: https://www.facebook.com/TeamWSVAlmere 

Om deze kostbare wedstrijdzeil-campagne mede financieel mogelijk te maken voor de zeilers, zijn wij op zoek naar particuliere begunstigers en commerciële sponsors. Voor  bedrijven hebben wij een sponsorplan gereed liggen. Indien u ons Eredivisie Zeilteam een warm hart toedraagt en interesse heeft maken wij hiervoor graag een persoonlijke afspraak met u. Dick Klinkhamer vertelt je er graag alles over als je hem belt op 0643-569102. 


 

Koning winter wint eerste rak!

Vandaag stond de eerste van de minimaal drie groepstrainingen voor het eredivisie seizoen 2017 op het programma. Twee J70's en een rib gehuurd. Wouter en Bart helemaal klaar om de training te geven. Het zat er natuurlijk al aan te komen maar helaas, door een dichtgevroren haven was het niet mogelijk te varen.

Wel zijn we in onze vertrouwde thuishaven samen gekomen voor een groepsfoto

 Eredivisie 2016

Klik op de link voor het 2016 verslag: Eredivisie zeilen 2016