EREDIVISIE ZEILEN 2017 28-30 Juli Scheveningen

Onze WSV Almere Haven doet al vanaf het eerste begin in 2015 mee aan de landelijke competitie Eredivisie Zeilen. Zeventien enthousiaste wedstrijdzeilers uit onze haven hebben zich dit jaar hiervoor opgegeven. Daaruit zijn vier Teams samengesteld, die totaal vijf lange competitie-weekenden op verschillende locaties in Nederland zeilen. De achttien beste zeilteams / verenigingen uit Nederland zijn voor deze competitie geselecteerd. De beste drie teams uit deze Eredivisie-competitie selecteren zich zelfs voor deelname aan de Europese internationale Sailing Champions League.

Er worden korte wedstrijden gevaren van ca. 15-20 minuten op een eenvoudige en overzichtelijke baan. Het doel is om de zeilsport toegankelijk, maar vooral goed en eenvoudig zichtbaar te maken voor deelnemers en vooral voor publiek. Niet de individuele zeilers, maar de Zeilverenigingen worden zo in de schijnwerpers gezet. Elk Team is hier herkenbaar aan de clubvlag en voert per wedstrijd een eigen kleur boot/ nummer en vaart - met maar zes zeilboten tegelijk in de baan - de wedstrijd.

Inmiddels is alweer de derde ronde van Eredivisie Zeilen 2017 aangebroken. Team WSV met Ed Brand, Peter van Rietschoten, Marc Pessel en Michael Croese gaat aankomend weekeinde de eer van onze WSV Almere Haven verdedigen. Na de strijd op ons eigen Weerwater in Almere en een weekend “vechten en strijden” op de Westeinder Plassen bij Aalsmeer, varen wij deze keer op een bijzondere locatie buitengaats en gaan op zee de strijd aan met de beste 18 zeilteams van Nederland in snelle J70 sportboten.

Wanneer: aankomend weekeinde van 28-30 juli 2017

·         Waar: Scheveningen

·         Hoe te volgen: https://www.facebook.com/TeamWSVAlmere/

·         Hoe laat: dagelijks van 10.00 tot ca. 17.00 uur

·         Hoeveel: 15 wedstrijden per dag!!!

voor meer informatie zie www.eredivisiezeilen.nl