De WSV Almere Haven heeft ruim 600 leden die actief met watersport bezig zijn. Hiervan is ongeveer de helft motorboot-vaarder en de andere helft zeiler.

Door diverse commissies worden evenementen en wedstrijden georganiseerd. Waar motorbootvaarders zich richten op toer- en langere tochten, richten de zeilers zich meer op wedstrijden en toertochten in groeps-of teamverband.  Watersport Vereniging Almere Haven verzorgt vele evenementen voor alle leden. Op de evenementen-kalender van de WSV vindt u alle georganiseerde evenementen voor het komende jaar.

De zeilers varen onder andere de Avondcompetitie, tijdens het seizoen wekelijks op dinsdag- of donderdagavond. Door de zeilcommissie van WSV Almere Haven worden ook regionale en landelijke wedstrijden worden georganiseerd. De 'Eenzame Noord' is zo'n een jaarlijks terugkerend evenement waar vanuit het hele land zeilers op af komen. Het is een solo en dualhanded zeilwedstrijd, heen en weer tussen Almere en Broekerhaven.

De WSV kent ook diverse kampioenen in diverse klassen. De Pionklasse is bijvoorbeeld in ruime mate aanwezig in onze haven.  Al een aantal malen is het Nederlands Kampioenschap naar Almere gehaald.
Het komende seizoen doet de WSV zelfs mee met de eredivisie zeilen. Een nationale wedstrijd.

De afgelopen jaren is met name het jeugdzeilen flink in opkomst geraakt. Waar begonnen werd met ongeveer 10 kinderen, varen nu 25 kinderen in het zomerseizoen met enige regelmaat de haven uit. Om de zeilkunst onder de knie te krijgen varen ze onder begeleiding van instructeurs. Net als bij de 'grote' zeilers wordt ook hier de jaarlijkse kampioen gehuldigd. In 2016 bestaat het jeugdzeilen twaalf jaar.

De WSV Almere Haven kent een levendige vereniging waar veel wordt ondernomen. U bent van harte welkom!